Удар
20.07.2024 10:44

Російські війська вночі здійснив удари по обʼєктах енергоструктури у Сумській, Полтавській та Чернігівській областях. Про це повідомили в "Укренерго".

Укренерго

У ДТЕК розповіли про наслідки обстрілів.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикалось обладнання на високовольтній підстанції, що призвело до знеструмлення кількох повітряних ліній, підстанцій та побутових споживачів. Виникла пожежа на території підстанції. Пожежу ліквідовано. Споживачів частково заживлено за резервною схемою.

У Сумській області під час атаки БПЛА на високовольтній підстанції виникла пожежа, яка призвела до вимкнення обладнання та втрати власних потреб підстанції. Пожежу ліквідовано.

У Чернігівській області під час атаки БПЛА вимикалось обладнання на високовольтній підстанції. При цьому знеструмлювалось кілька підстанцій, побутові споживачі та підприємство. Під час огляду виявлено пожежу на підстанції, яку ліквідовано. Споживачів частково заживлено.

У Харківській області внаслідок бойових дій вимикалась високовольтна повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

Як повідомляє ДТЕК, у Донецькій області на одній із шахт зупинялось вентиляційне обладнання. У той час у шахті перебували 33 працівники, всіх виведено на поверхню

Напередодні в Укренего повідомляли, що сьогодні, 20 липня, З 13:00 до 24:00 діятимуть дві черги відключень. В інші години доби буде застосована одна черга відключень.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що атаки на енергооб’єкти несуть дуже складні наслідки.

«Машинний зал (електростанції) така ж сама будівля, як і всі інші. Ми всі розуміємо, яких руйнувань може завдати ракета житловому будинку, ми розуміємо що з ним буде в такій ситуації. І ми не можемо очікувати, що за тиждень або місяць можна відновити те, що руйнували три-п’ять ракет», - розповів він.

Нагадаємо, національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) зобов’язав мобільних операторів забезпечити функціонування мереж у разі планового або аварійного відключення електрики. Мобільний зв'язок повинен працювати щонайменше 10 годин без електропостачання. Згідно з розпорядженням, мобільні оператори мусять забезпечити електроживлення власних або орендованих технічних засобів електронних комунікацій від джерел автономного електроживлення (електрогенераторних установок, акумуляторних батарей тощо).

Зазначимо, що відключення електроенергії стають дедалі більшою проблемою для українців, особливо мешканців багатоповерхових будинків. Через раптові перебої з постачанням електрики ліфти зупиняються, залишаючи людей у пастці.

Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Нагадаємо, ми писали, що робити, якщо світло вимкнули, а ви у ліфті.